2023. április 23., vasárnap

FraserSuites - 2. rész

 Személyes élmények, tapasztalatok, pillanatképek Szingapúrból, ahol fő állásban 2 éves unokámra vigyázok.

*****

Néhány szó még az apartman házról, ahol az első hónapban laktunk.

Mindenki nagyon kedves és barátságos volt, az éttermi alkalmazottak és a takarítók különösen. Ők minden kisgyerekkel beszélgettek, barátkoztak – persze a felnőttekkel is váltottak mindig néhány szót.

A recepciósoknak remek megfigyelő- és emlékezőképességük volt. Gondoljunk bele, 14 emelet, emeletenként 9 lakosztály, benne időről időre változó emberek… Mégis tudták, ki hányadik emeleten lakik, kihez ki tartozik. Például, ha Ricsivel a szülőket kerestük, és az étterem felé indult (az utcai játszótérről), rögtön mondták, hogy anyu nincs ott, felment vagy valami ilyesmit.

De olyan is volt, hogy kaptam egy üzenetet Danitól, hogy valami nem stimmelt a kártyákkal, ha hazaértem, menjek a recepcióra, hogy „állítsák be”. Mondanom sem kellett semmit. Elindultam a recepció felé, és már nyújtotta a kezét a fiatalember a kártyámért, és kezdte vele a bűvészkedést a számítógépén.

Mindig volt valami aktuális program vagy rendezvény is.


Környezetvédelmi üzenőfal a FraserSuites-ban

Mindjárt a megérkezésem másnapja nőnapra esett. Ezt leginkább onnan tudtam meg, hogy amikor Ricsivel visszajöttünk a sétából, láttuk, hogy az étteremrészben lufikat osztogatnak. Az egyik felszolgáló mondta is, hogy menjünk oda, kapunk mi is.

Kaptunk is. Ricsi boldogan nyúlt érte, de mondták, hogy ez most tulajdonképpen az enyém, nőnapra. Úgyhogy először készült egy fénykép, amin még én fogom, aztán már Ricsié lehetett. (Tényleg, lehet, hogy ez a fénykép meg is van a Frasers honlapján?!?)

Az egyik hétvégén ingyenes buszos, vezetett kirándulást szerveztek Szingapúr fenntarthatóság kiállítására, a Barrage-hoz. Ez egy nagyon érdekes „propaganda” kiállítás. Szingapúr környezetvédelemmel és az élhetőség fenntartásával, javításával kapcsolatos tevékenységét és tennivalóit mutatja be, folyamatosan sulykolva, hogy mi mindent kell nekünk, mint egyéneknek hozzátennünk.

A szálloda egyik visszatérő vendége egy énekes, aki zenés estet tartott a 6. emeleti tetőteraszon. Kellemes este volt, jó hangulatú zene, hozzá a szálloda enni- és innivalót is biztosított. Elméletileg regisztrációhoz kötötték, mivel a BBQ térben csak x-számú asztal és szék volt, de amikor megjelentünk ott családilag, és leálltunk a szélén, hallgatni, senki sem zavart el minket, és hamarosan még ülőhelyünk is akadt.

A szünetben az egyik pincér váltotta fel a hivatásos énekest, persze neki is nagy sikere volt, és még másnap is megdicsértük (meg mások is) a reggelinél.

A vége felé néhány páros táncolt is egy kicsit, na, ez kellett csak a gyerekeknek! Beindultak, és ők is táncolni kezdtek – a maguk módján. Ehhez persze azért már kicsit szűk volt a hely. Csak csodálni tudtam az énekes sztoikus nyugalmát, akinek a (fizikai) szeme sem rebbent, miközben egy-két igen élénk gyerek ott ugrált, pörgött, hadonászott közvetlenül a drága felszerelése mellett. De szerencsére semmi nem rontotta el az este jó hangulatát, és végül még a közeli születésnaposokat is megünnepeltük.

Igaz, utólag kiderült, hogy nem mindegyiket! Pár nap múlva ugyanis magának a Frasers-nek volt a 25. születésnapja. Ez onnan derült ki, hogy mindenkihez személyesen becsengettek egy tájékoztató levéllel, illetve szóban is elmondva, hogy másnap lesz a Frasers születésnapja, ezért az alkalmazottak nagy része szünnapot kap, csak a legalapvetőbb szolgáltatások lesznek elérhetők, és kérik a megértésünket. Vigaszdíjul kaptunk egy apró ajándékot, a fenntarthatóság jegyében egy ceruzát, aminek a végében virágmag van, úgyhogy ha elfogyott a ceruza, el lehet ültetni egy cserépben. 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése