2012. január 23., hétfő

A Sárkány éve

A Sárkány éve
A kínai újév, melyet Hold újévnek is hívnak, dátuma változó, általában januárban vagy februárban van. Idén január 23-ával kezdődik az új év, a Sárkány éve és az ezt bevezető 14 napos ünnep.
A kínai újév a hosszú élet, egészség és bőség köszöntésének és a múlt negatív energiái elengedésének ideje. Ez a 14 napig tartó ünneplés nagyon szimbolikus, és számos kötelező tennivalót és tilalmat tartalmaz.
A kínai hagyományok szerint minden évet egy meghatározott állatnak szentelnek. 2012-ben, a 2011-es Nyúl éve után, a Sárkány éve következik. Mivel a sárkány Kína szent állata is, s tulajdonságai befolyásolják az év szülötteit, sokan próbálják gyermekük születését erre az évre időzíteni.
A Nyúl évét a nyugalom é békesség jellemezte, a Sárkány évére viszont izgalmat, kiszámíthatatlanságot, és intenzitást jósolnak. A Sárkány szelleme az emberekben energiát, vitalitást és féktelen lelkesedést ébreszt. Gyakran minden óvatosságot félretesznek, ami nem feltétlenül bölcs dolog. A Sárkány éve a drámákról szól, de szükségtelen kockázatokat vállalva könnyen saját személyes tragédiánk főszerepében találhatjuk magunkat.


(Kép: http://illustratorvector.net)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése