2018. november 18., vasárnap

Diana’s Bath és szemétszedés


Éjszaka hatalmas szélre ébredtem, és reggelre vagy 12 fokkal visszaesett a hőmérséklet. Kirándulás volt a program, a szomszédokkal. Diana’s Bath (azaz Diana fürdője) volt a cél, ahol – ahogy azt a neve is mutatja – fürdés, a tóban való játék lett volna a fő program. Na, erre most senki nem vállalkozott. Laci is csak egy gyors csobbanással mentette a “haza becsületét”, mi többiek még így is tisztelettel néztünk rá, pulóverben, sálban, némiképp dideregve.




De azért vidám délelőtt volt. A hegyen átkelve, kanyargós, gidres-gödrös földúton közelítettük meg. Útközben még egy Paddymelont is láttunk, ami olyan, ami szintén egy wallaby fajta, de sokkal kövérebb testalkatú, olyan mintha görögdinnyét evett volna, egészben. Ez persze főleg csak a többiek elbeszéléséből tudom, mert olyan gyorsan ugrált át előttünk az úton, hogy megörülni neki is alig volt időm.

A hegy, amin átkeltünk, a verandánkról is jól látszik, főleg a tetején lévő átjátszó adó. Úgyhogy meg is álltunk egy kilátópontnál, ahonnan viszont – logikusan – a házunkat lehetett volna látni … ha nem takarták volna el a fák a mi oldalunkon és a ház oldalán is. De azért a távolságot érzékeltette. Illetve a közelséget, mert igaziból nem is volt messze, csak elég nagy kerülővel lehetett eljutni idáig.

Hosszas autózás után aztán gyalog folytattuk az utunkat, és egy jó egy órás sétával értünk el végre a tavacskához. Vezet oda valami ösvény, de mivel nagyon kevesen ismerik a helyet (vagy veszik a fáradtságot, hogy eljöjjenek idáig), hát elég nehezen észrevehető egyes helyeken, így aztán volt benne “eltévedés” is, meg bokrok között bújkálás, még patak átkelés is. Szóval jó móka volt.



Az elmaradhatatlan piknik

Délutánra már kicsit hozzászoktunk a hirtelen hűvöshöz, és úgy döntöttünk, ideális az idő az út menti szemét összeszedésére. Sue és Laci ugyanis vagy tíz éve “pártfogásukba” vették Laces Creek Macadamia Drive-ig terjedő kb. 12 kilométeres szakaszát, és rendszeresen összeszedik rajta a szemetet. Eleinte több zsáknyi összegyűlt egy-egy alkalommal, de mostanra már a környéken lakók is “elszégyelték” magukat, vagy egyszerűen csak észbe kaptak, és jóval ritkábban van szükség ezekre az akciókra, ÉS még akkor is jóval kevesebb az összegyűlt szemét.

Szemétgyűjtés hivatalos felszerelésben

Érdekes, hogy már jó ideje szinte egyetlen eldobott cigarettásdobozt sem találtak, de most legalább tizet összeszedtünk a jamfest-es szomszédok felé vezető úton. Ez is arra utal, hogy mostanában a szemetet már nem a helybéliek, sokkal inkább az erre járó turisták hajigálják el.


És ami a legjobb, lassan már az is előfordul, hogy egy-egy itt lakó is megállt, és behajít az autójába valami szembeötlő hulladékot. A jó példa, ha lassan is, de meghozza az eredményét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése